Tinna Petersen

Mit navn er Tinna Storgaard Petersen, og jeg bor Humlevænget 31 i Vemb.
Jeg har været dagplejer siden 1988, og for mig er det en livsstil at passe børn. Jeg er gift med Kurt, og vi har 2 døtre og 4 børnebørn. Jeg er ikke-ryger, mit hjem er røgfrit, og vi har ingen husdyr.

Jeg ser det, som min kerneopgave, at give de små børn en tryg og rolig hverdag med nærvær, omsorg, rummelighed og læring i samspil med andre. Sammen deler vi en masse knus, kram og sjove oplevelser.

Min dagligdag med børnene er præget af mange forskellige gøremål, men altid med hensyn til, hvad det enkelte barn kan magte. Vi leger på legeværelset, øver os i at være en del af et fællesskab, og vi læser og synger til stor glæde for os alle.

Børnene deltager i de daglige rutiner og har stor glæde af at hjælpe til med borddækning osv., når de har alderen til det. Vi spiser en sund og alsidig kost, og er ude hver dag. Udelivet vægtes meget højt, hvad enten det er på de dejlige legepladser i nærområdet, en dejlig gåtur i de skønne omgivelser eller en cykeltur på min cykel med plads til 4 børn.

Indimellem cykler vi ud og kigger på mine heste og gerne med en madpakke, som nydes i det fri. Eller vi leger herhjemme på legepladsen med sandkasse, legehus, små køretøjer, sansegynge osv. Naturen bruges til at understøtte børnenes udvikling, og vi følger sammen årets gang, sår, høster og samler. Derudover tegner, maler og klippe/klistrer vi med udgangspunkt i, hvad det enkelte barn kan.

Jeg arbejder ud fra De Pædagogiske Læreplaner og kommer i mit arbejde med børnene omkring: motorik, sprog (vi har en sprogpakke, som vi bruger til at udvikle/styrke børnenes sprog), natur, kultur, sociale kompetencer, og den personlige alsidige udvikling.

I forældresamarbejdet lægger jeg stor vægt på gensidig tillid, åbenhed og en god dialog, anerkendelse, tryghed, humor, plads til forskelligheder og at se muligheder frem for begrænsninger. Jeg deltager i legestue/heldagslegestue i vores spejderhytte, hvor vi har supergode forhold og omgivelser med plads til udfoldelser. Der har jeg et fantastisk samarbejde med skønne kollegaer, hvor vi har en masse aktiviteter, som styrker alle børnenes kompetencer. Samværet i legestuen giver en tryg og dejlig gæstepleje, da alle lærer hinanden at kende; både børn, forældre og dagplejere.

Jeg øver børnene i at være selvhjulpne, så de kan blive børnehaveparate, og vi besøger jævnligt Vemb Børnehave, hvilket gør overgangen fra dagplejen tryg.

Igennem årene har jeg løbende deltaget i kompetenceudvikling og har bl.a. flg. kurser: Førstehjælp (som opdateres hvert andet år), Grundkursus for Dagplejere, Leg og aktiviteter, Adfærdsmodifikation og Sanseintegrationstræning, Hvordan støttes barnets optimale udvikling, Det professionelle arbejde med tosprogede børn og familier, Pædagogiske Læreplaner, Samspil og relationer i pædagogisk arbejde, Anerkendende kommunikation i omsorgsarbejdet, DUÅ: De utrolige år.

Jeg er dagplejer fordi: Intet er så livsbekræftende som børn. Det er en livsstil fyldt med: udfordringer, udvikling, tillid, kærlighed, dejlige oplevelser med børnene og deres familier, læring, humor og grin hver eneste dag.

Foto

Billeder fra min dagpleje

Bolig 2

Bolig