Dorthe Skov

Jeg hedder Dorthe og har været dagplejer i Ejsing siden maj 2016. Før det arbejdede jeg som pædagogmedhjælper i en børnehave i Balling, hvor jeg var ansat i 26 år, så jeg har hele mit voksenliv arbejdet med børn og nyder det stadig. Jeg blev desuden færdiguddannet som pædagogisk assistent i år 2000. Jeg er fra 1971, gift med Bjarne, og vi har 3 store hjemmeboende børn. Familien nyder også at være en del af børnenes hverdag, og børnene nyder familien.

Jeg bor centralt i byen, lige over for skolen, hvor vi blandt andet besøger den lokale børnehave, Gazellen, en gang i måneden. Jeg bor i nærheden af skovlegepladsen, som vi i sommerperioden benytter os af. Desuden nyder vi meget at gå ture og følge årets gang i naturen. Vi leger meget i haven, hvor der er cykler, gynger, legehus mv., der styrker både motorikken og relationen mellem børnene. Vi er gode ved hinanden og deles om tingene, sætter ord på behov og meninger. Jeg arbejder med læreplanerne og har meget fokus på børnenes sproglige udvikling. Vi læser, synger, rimer og taler meget om forskellige ting, som vi oplever sammen. Jeg arbejder til dagligt anerkendende og udfordrende med børnene, hvilket styrker deres udvikling af selvstændighed, og selvværd. 

Jeg prioriterer at hverdagen er tilpasset børnenes behov. I opstarten er det vigtigt for mig, at de bliver trygge og fortrolige med deres nye hverdag, rutiner, omgivelser og relation til både mig, min familie og i særdeleshed de andre børn. Derfor vælger jeg, at vi ikke er ret meget ude af huset til større arrangementer i den første tid. Jeg er meget opmærksom på, at børn er forskellige og møder børnene, der hvor de er med deres kompetencer og udfordringer, for bedst muligt at kunne hjælpe dem videre i deres udvikling. Det er vigtigt for mig, at have et tæt og godt samarbejde med forældrene, for at skabe den bedst mulige sammenhæng i børnenes liv.

Foto

Billeder fra min dagpleje

Bolig 2

Bolig