Gitte Hansen

Jeg hedder Gitte og er 46 år. Jeg har været dagplejer i 19 år. Det er et job, jeg virkelig holder af og jeg nyder tiden sammen med børnene. Jeg vil karakterisere mig selv som rolig, nærværende, seriøs og imødekommende. Jeg ser mit arbejde som udfordrende og lærer hver dag noget nyt. Min hverdag sammensætter jeg selv og deltager i aktiviteter i gruppen, hvor det er muligt og viser hensyn til de enkelte børn.

I vinterhalvåret går vi til gymnastik og i legestue, hvilket vi alle nyder. Vi leger hjemme, i haven, går ture, går på legepladsen eller nyder blot naturen. Vi har også mulighed for at låne en ladcykel, og så cykler vi ud i det blå. Det sidste nye hit er mit Trangia køkken, hvor vi laver mad ude. Det vækker stor begejstring, når jeg finder Trangia køkkenet frem.

I dagplejen er der hele tiden nye tiltag og udover temaerne sprogpakken, krop og bevægelse og børnemiljø, arbejder vi nu med børnenes sociale kompetencer. Det giver gode refleksioner og tanker.

Som dagplejer er jeg på førstehjælpskursus hvert andet år. Derudover har jeg været til mange foredrag og det seneste et kursus med Børnehjertefonden, der hed Fra Viden til Vaner. En af essenserne var, at jo mere fysisk aktive børn er – jo gladere er de og det styrker deres selvværd. Jeg er en aktiv rollemodel, hos mig får børnene stimuleret sanserne. Jeg arbejder med, at alle børn bliver en del af fællesskabet og gør børnene lege-parate. Nogle af de vigtigste opgaver for mig er, at have en anerkendende tilgang til både børn og forældre og at skabe et børnemiljø, hvor det er sjovt og dejligt at være.

Sammen med min mand har jeg tre børn, hvoraf det kun er det yngste, der er hjemmeboende. Vi bor i et roligt kvarter med mark i baghaven. Nogen gange græsser der køer på marken, andre gange dyrkes jorden, med aktivitet fra traktorer. Mit hjem er røgfrit.

Velkommen i dagplejen hos mig.

Foto