Dorthe Gude Kjeldsen

Jeg hedder Dorthe Kjeldsen, er født i 1970. Jeg bor i et røgfrit hjem på Ægirsvej i Holstebro, sammen med min mand og mine store drenge.

I fritiden holder jeg meget af at lave mad, bage, løber gerne en tur når kagen er spist, og slutter gerne af med en god bog på sofaen. Jeg er en stille og rolig "pige" med godt humør. Det ligger mig på sinde, at tage udgangspunkt i det enkelte barns behov samt et åbent, ærligt forældresamarbejde.

Jeg har været dagplejer siden 2000, og jeg holder rigtig meget af mit arbejde.
Jeg er oprindeligt uddannet køkkenleder, og jeg nyder at bruge maden til noget hyggeligt og lærerigt i min dagpleje. Jeg inddrager gerne børnene i forbindelse med madlavning eller bagning.

Jeg bor i et dejligt naturområde, hvor vi ofte benytter os af at gå i skoven eller til åen for at lege eller til diverse legepladser i området.
For mig er det vigtigt, at børnene får brugt deres motorik, udvikler deres sprog, og bliver gode til at se hinanden, hvor de hver især er.

En gang ugentligt går vi i legestue, hvor vi mødes med andre børn og deres dagplejer.

Det er muligt at have barnevognen stående i hverdagen, og det er vigtigt, at børnene har tøj med, der må bruges, og passer til årstiden.

Læreplaner

Jeg arbejder med følgende læreplaner, der består af 6 temaer:

Sociale kompetencer

Der skabes sociale relationer til andre gennem venskaber.

Kulturelle udtryksformer og værdier

Børnene får ubevidst kendskab til forskellig kulturer i mødet med andre kulturer og andre måder at gøre tingene på. Kulturel viden er ubevist, børn møder kulturen åben og sensitivt. Jo flere muligheder de får, jo bredere viden og lyst får de til at prøve mere.

Barnets alsidige personlige udvikling

Barnet alsidige og personlige udvikling udvikles løbende gennem en lyttende, medlevende og engageret omverden. Også i det sociale fællesskab udvikles barnets personlighed over tid.

Sprog

I dagligdagen arbejder vi løbende med både talesprog, tegnsprog, skriftsprog, kropssprog samt billedsprog. Igennem disse sprog lærer barnet såvel at udtrykke sig som at forstå andre.

Krop og bevægelse

Barnet lærer gennem leg og bevægelse med kroppen.

Natur og naturfænomener

Naturoplevelser handler om at skabe interesse for og viden om naturen.

Ydermere bruger jeg Sprogpakken, der er en mappe med masser af materiale til samtale med børn.

Foto