Henriette Hauge

Mit navn er Henriette Hauge, jeg er naturdagplejer og uddannet DUÅ dagplejer og har været ansat siden 2002. Jeg ELSKER mit arbejde med børnene, og jeg er et positivt, aktivt og udadvendt menneske. Jeg lægger stor vægt på et højt fagligt niveau (har en del kurser og efteruddannelse) og er ydmyg overfor opgaven med at støtte og udvikle barnet. Barnet skal have en glad og tryg hverdag fuld af læring og udfordringer - altid med den anerkendende tilgang for øje. Et godt forældresamarbejde er af stor betydning for mig. Det er vigtigt for mig hele tiden at blive dygtigere til mit arbejde, så jeg i tæt samarbejde med forældrene trygt kan sende barnet videre i livet med en rigtig god ballast.

Vi er en familie, der elsker naturen højt, og vi bor på en lille gård tilhørende 21 tdl. skøn, udyrket natur med skove, enge, sø og marker med får. Jeg er gift med Ove, som er skovarbejder og har arbejdet med natur og miljø hele sit liv. Sammen har vi 3 døtre, hvoraf 2 stadig er hjemmeboende. Vores hjem er allergivenligt (ingen dyr inden døre, tæpper eller gardiner) og er naturligvis 100% røgfrit.

I naturdagplejen er vi meget ude - og vi bruger i særlig grad naturen som udviklingsredskab. Her på gården er der også kaniner, høns og kat, og om foråret går fårene med lam. Her er skovlegepladser, skovpavillon, bålplads, natur stier (til udfordring af sanser og motorik), mange hyggesteder i naturen med bord/bænke sæt (hvor vi ofte nyder vores mad), og vi kommer helt tæt på skovens dyr, fugle og insekter. Børnene kan udfolde sig frit, vi tager ud på tur i naturen (som vi bor midt i) hver eneste dag. Altid i barnets tempo med tid og mulighed for fordybelse - i et meget børnevenligt miljø. Vi følger årets gang i naturen og i landbruget (fra jord til bord), hvor vi oplever landmandens arbejde i marken og med gårdens dyr. Indenfor har vi bl.a. et stort, dejligt, lyst legerum på 25 kvadratmeter. Hver dag synger og spiller vi (guitar og børnene spiller rytmeinstrumenter) og lytter til forskelligt musik. Vi bager og udfolder os kreativt med ting fra naturen og farver. Sund kost og god hygiejne er en integreret del af vores hverdag.  Vi deltager naturligvis i legestue og gymnastik/motorik og øvrige fælles arrangementer i Mejrup-gruppen.

Inden jeg blev dagplejer arbejdede jeg i mit oprindelige fag (uddannet farmakonom) i ca. 20 år i sundhedsvæsenet på apoteker, sygehus og ved forsvaret, men det er arbejdet med børn, jeg brænder for. Student i 1980. I min fritid holder jeg meget af at løbe, vandre i naturen, gymnastik (har været instruktør i mange år), musik, kunst og bøger, at være kreativ - og ikke mindst at være sammen med min dejlige familie og venner.

Foto

Billeder fra min dagpleje

Bolig 2

Bolig