Anette K. Pedersen

Jeg er født i 1971. Jeg er sygeplejerske og har arbejdet som dagplejer siden jan. 2008.

Jeg vægter nærvær, tryghed og omsorg som grundlag for læring, samt læring gennem leg. Jeg prøver at møde børnene der hvor de er og støtte dem i deres egne initiativer. Desuden vægter jeg en anderkendende tilgang til børnene og et et godt forældresamarbejde med en åben dialog.

Jeg har et røgfrit hjem. Af husdyr har jeg en kat. Jeg er gift og har tre børn fra hhv. 2001, 2003 og 2007.

Foto

Vi er ude hver dag

– også selvom det regner (medmindre det er uvejr) og laver mange forskellige ting. Vi leger i haven, hvor der blandt andet også er god mulighed for at køre på scootere og løbecykel.

Vi går på forskellige legepladser, tager på ture til anlægget, børnebiblioteket, til bakken eller skoven. Desuden laver vi kreative ting, hvor vi blandt andet også inddrager naturen, vi synger meget, arbejder med sproget, motorikken og sanserne.

Herudover går vi i legestue en gang om ugen sammen med de andre i gruppen, som fortrinsvis vil være dem der bliver brugt som gæstedagplejere. Så der er også rig mulighed for at lære dem og de andre børn at kende. Vi mødes også på legepladser i løbet af ugen.

Læreplanstemaerne

Jeg arbejder ud fra læreplanstemaerne: Den sproglige udvikling, den motoriske udvikling, naturen, det kulturelle, de sociale kompetencer og barnets alsidige personlige udvikling.

Kurser

Kurser jeg har deltaget i:

  • Grundkursus for dagplejere.
  • Kursus i motorik og sanser.
  • Fra viden til vaner (kursus i samarbejde med børnehjertefonden med fokus på sundhed, kost og bevægelse).
  • DUÅ = De Utrolige År. (efterår/vinter 2015/2016).