Inger Marie Bjerregaard

Mit navn er Inger Marie Bjerregaard. Jeg er årgang 1980, og har været dagplejer siden 2009. Jeg er bosiddende i hjertet af Hogager. Udover mig, bor her også min mand Keld, og vores piger fra henholdsvis 2006 og 2008. Jeg blev færdig med Pædagogisk Grunduddannelse i 2003.

Her hos mig er der højt til ”loftet” og udsigten uendelig .

Vi bor på et nedlagt landbrug hvor der er et stort stuehus. Der er separat indgang til dagplejen, hvor børnene har deres eget rum, ligesom når de kommer i børnehave.

Fokuspunkterne her hos mig er: motorik, sprog, sang, nærvær, tydelighed og sansemotorik.

Vi tager ofte på ture i nærområdet. Jeg har egen elcykel med plads til 4 børn. Den benyttes som primær transport middel, også når vi mødes i legestuegruppen inde i Skave en gang om ugen. I legestuegruppen er motorisk leg, sang, massage blot nogle af de ting vi bruger tiden på. Jeg har desuden tilladelse til at køre med børnene og har autostole til 4 børn.

Jeg har et stort legeværelse, hvor der bl.a. er plads til at lave en motorisk udfordrende legebane. Jeg har mange ting som børnene kan bruge til motorisk leg, og det vægter jeg højt. Børnene er selv en stor del af hvordan det arrangeres. Vi har et stort ude areal med sandkasse, køretøjer og legetårn med rutsjebane og gyngestativ.

Jeg er uddannet DUÅ-dagplejer (De Utrolige År), hvor der arbejdes ud fra grundprincipperne omkring anerkendelse og anerkendende kommunikation til børn. Den anerkendende tilgang er en del af hverdagen, når man er i dagpleje her og det giver mere ro i hverdagen. Børnenes rummelighed overfor hinanden styrkes. De lærer hurtigt af hinanden, og her hjælper, støtter og trøster man hinanden.

Hverdagen her er med en rolig start. Vi samles omkring bordet til formiddagsmad, inden vi går i gang med dagen. Ellers er dagen fri til leg, latter, kram, sang, bevægelse og tid til et godt, stærkt og anerkendende forældresamarbejde.

Foto

Billeder fra min dagpleje

Bolig 2

Bolig